İyi yönetilen bir şirkette departmanlar arasında çift yönlü bir iletişim vardır. Tüm departmanlarda ki elemanların kişisel başarısı, diğer bölümler ile entegre olmadıkça kümülatif de bir bütün ortaya çıkarmayacaktır. Yelkenli tekneyi de aynı model de bir ticari şirket gibi görebiliriz; ön yelken, ana yelken, dümenci, navigatör gibi. Eğer bu birimler uyum içerisinde çalışmazsa herkes kendi biriminde başarılı olsa bile tekne başarıyla ilerleyemeyecektir.
Yine rüzgarla, dalgalarla, akıntılarla mücadele ettiğiniz yelkende birçok engel ile karşılaşırsınız. Bu engelleri aşmak; kararlılık, motivasyon ve özgüven ister. Liderlik, takım ruhu, stres yönetimi, hızlı karar alabilme gibi özelliklerinizi keşfedip hızlıca hayata geçirirsiniz. Tıpkı şirketler de karşılaşılan krizlerde, hızlı karar alınabilmesi, ekip motivasyonun yüksek tutulabilmesi, stres yönetiminin iyi idare edebilmesi gerektiği gibi.
Yelken sporunda yapılması gereken hamleye göre lider değişkenlik gösterebilir örneğin; Genel Müdür takımdaki farklı görevleri yapıp emir alabilir. Çalışma hayatlarında bireyler kendilerine özel bir konfor alanı yaratmayı tercih ederler ve bu alan dışında ki çalışmalar da sorumluluk alırken oldukça zorlanırlar. Yelken de her an değişebilen görevler sonucu kişi konfor alanı dışında birçok sorumluluğu deneyimlemiş olur. Kişiler farklı algılamalara açılmak durumunda kalırlar ve ekip arkadaşlarını her şeyden önce bir birey, bir iletişim noktası olarak deneyimlerler. Bu da tüm ekibin verimi arttırır, çalışanların empati duygularını geliştirir.